Foraje de puțuri de apă și pompe de căldură





Susținem inițiativa verde

Contează ce lăsăm în urmă și noi lucrăm zilnic cu pământul, suntem mai apropiați de natură ca oricine.





Peste 18 ani de experiență

În cei peste 18 ani de activitate, Geo Project a devenit una dintre cele mai importante firme de profil din România.





Calitatea lucrărilor

Oferim mereu garanția lucrărilor și ne bazăm pe experiența dobândită în toți acești ani.







Servicii complete

Personalul calificat GeoProject se ocupă de întreaga lucrare: de la prima până la ultima pietricică.





+2367 clienți mulțumiți

De-a lungul anilor am adunat doar feedback pozitiv din partea miilor de clienți, unii dintre ei chiar recurenți.





Echipament de calitate

Grație echipamentelor tehnice și a personalului calificat, GeoProject poate garanta calitatea lucrărilor.





Foraje puturi de apă

Rezultatele studiilor arată că rezervele de apă dulce ale Pământului sunt insuficiente pentru a aproviziona toată populația Terrei. O problemă în plus, consideră oamenii de știință, o reprezintă poluarea surselor de apă potabilă, precum și defrișarea pădurilor. Problema apei potabile va fi una tot mai strigentă pe măsură ce trece timpul. Iar noi, cei de la Geo Project vrem să adresăm această problemă, prin realizarea de foraje şi echiparea completă a puțurilor de apă.

Executăm foraje de alimentare cu apă, oriunde în România.

Forajele de alimentare cu apă captează acvifere cuprinse la adâncimi diferite, având debitele maxime permise de către acestea.

Săparea găurii de sondă se face cu diametrul 220 – 311 mm, iar pentru stabilirea intervalelor cu nisipuri acvifere se efectuează carotajul geofizic.

Forajul se echipează cu tub PVC  (Ø140 – 200 mm x 14,9 mm), prevăzut cu fante pe intervalele indicate de carotajul geofizic.

Pe intervalul acviferului, spațiul dintre gaura săpată și tubaj se umple cu pietriș mărgăritar, sort 3 – 7 mm.

Deasupra filtrelor, spațiul dintre gaura săpată și tubaj, trebuie umplut cu argilă și ciment sau grout (ciment + bentonită), pentru a preveni apa din stratele de suprafață să migreze și să contamineze stratul acvifer.

Decolmatarea și denisiparea acviferelor se face prin pompare aer-lift.

Exploatarea apei se face cu pompe submersibile.

Precum se poate vedea, realizarea unui foraj de puț de apă și echiparea acestuia, reprezintă un proces foarte laborios, complicat și minuțios, însă cu efecte benefice pe măsură: apă fără de care nu putem trai.

Având însă în vedere numărul ridicat de aspecte care nu pot fi lămurite printr-o simplă prezentare pe site, dacă sunteți interesat de realizarea unui puț de apă, vă recomandăm să ne contactați direct pentru a putea să discutăm mai pe larg.

Foraje pentru pompe de căldură

Pământul înmagazinează și produce o cantitate imensă și inepuizabilă de căldură. Această sursă constantă de căldură a început să fie folosită în ultimii 20 de ani cu foarte mare succes pentru încălzirea și răcirea diverselor edificii, într-un mod economic și cel mai important, ecologic.

Pompa de căldură este un dispozitiv care extrage această căldură geotermală și o folosește pentru încălzirea locuinței și a apei calde menajere.

Pompa de căldură transformă energia geotermală astfel: 1KWh de electricitate în 4KWh energie termală (sau chiar mai mult), astfel acoperind 100% din necesarul de încălzire sau răcire, folosind 25% curent electric.

Pompele de căldură folosesc energia regenerabilă din sol, apă și aer și au aplicabilitate în domenii largi: case, vile, blocuri de apartamente, restaurante, hoteluri, spitale, unități industrial și nu în ultimul rând sedii de firme.

Cu ajutorul pompelor de căldură se poate realiza o economie de până la 75% față de sistemele clasice de încălzire (gaz, lemn, pellets, etc.).

Există mai multe tipuri de sisteme de pompe de căldură:

1. Pompele sol-apa

Au ca principiu extragerea apei dintr-o pânză freatică de regulă cu temperatură constantă 12-14 grade. Pentru captarea energiei din pânza freatică sunt necesare cel puțin 2 foraje, unul pentru extracție iar celălalt pentru deversarea apei din pompa de căldură.

Din experiența acumulată am observat că acolo unde găsim cantitate mare de apă, apar probleme cu deversarea ei din cauza nivelului ridicat al apei. În acest caz noi recomandăm, ca sfat din categoria bunelor practici, executarea mai multor foraje de mică adâncime pentru a se putea deversa cantitatea de apă folosită de pompa de căldură. Este foarte important ca debitul să se mențină tot timpul anului!

2. Pompele apa-apa.

Reprezintă de fapt sistemul cel mai fiabil din cele 2 sisteme de colectare a căldurii. Pentru captarea energiei din sol se fac unul sau mai multe foraje în funcție de necesarul de căldură (kw termici) pentru construcția în cauză, distanța între foraje fiind de minim 10 ml. După execuția forajelor se introduce un colector din polietilena prin care va fi recirculat un agent termic. Acest lichid se pompează în sol, prin aceste circuite, la o temperatură de 4-5 grade, apoi lichidul parcurge traseul de țevi dispuse în sol astfel încălzindu-se la circa 12-14 grade, agentul recirculat transportând energia captată către schimbătorul de căldură.

O altă proprietate importantă a acestui tip de pompe este aceea că au capacitatea de a răci casa pe timpul verii. În cazul răcirii, căldura este preluată din încăpere de către sistemele de distribuție a energiei din pereți, pardoseala sau ventiloconvectoare și transferată în pământ.

Având însă în vedere numărul ridicat de aspecte care nu pot fi lămurite doar printr-o simplă prezentare pe site, dacă sunteți interesat de realizarea unui puț de apă, vă recomandăm să ne contactați direct pentru a putea să discutăm mai pe larg.

    Întreabă specialiștii